9Fine Mint Stříbrná mince King Tut Sarcophagus Rev Frosted 1 Oz 2023 Sierra Leone

Tutankhamun

Tutanchamon, král chlapců, odhalen

Svět byl uchvácen 26. listopadu 1922, kdy byla v Údolí králů konečně otevřena dávno ztracená hrobka Tutanchamona, chlapeckého krále. Po řadě zpoždění kvůli logistickým problémům byl vchod do hrobky konečně odhalen a odhalil ohromující řadu pokladů a artefaktů.

Hrobka byla poprvé objevena britským archeologem Howardem Carterem v listopadu 1922. Po dalších vykopávkách a průzkumech bylo odhaleno, že se jedná o pohřebiště egyptského faraona Tutanchamona, který zemřel v roce 1324 před naším letopočtem. ve věku 19 let.

Hrobka byla plná mnoha artefaktů, včetně pěti svatyní, vozu, čtyř baldachýnových nádob, šperků a propracovaného zlatého sarkofágu. Nejznámějším artefaktem, který byl objeven, byla zlatá posmrtná maska Tutanchamona, která byla nalezena ve třetí svatyni.

Objev hrobky byl významnou archeologickou událostí a upoutal představivost lidí po celém světě. Od té doby se Tutanchamon stal jednou z nejznámějších postav egyptské historie a jeho hrobka je dodnes oblíbeným turistickým cílem.

Hrobka je stále studována a zkoumána a neustále se objevují nové objevy. V posledních letech vědci použili moderní technologie k odhalení dalších tajemství z Tutanchamonovy hrobky, včetně DNA samotného chlapeckého krále.

Objev Tutanchamonovy hrobky byl významným milníkem na poli archeologie a dodnes fascinuje a fascinuje lidi. Hrob chlapeckého krále zůstává jedním z nejvýznamnějších archeologických objevů všech dob.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru