Private Mint 2018 ROS  100 Dinar Nikola Tesla BU 1 Oz

Nikola Tesla

Nikola Tesla (10. července 1856 – 7. ledna 1943) byl slavný chorvatský-americký vynálezce, elektrotechnik a fyzik žijící ve Spojených státech. Byl vynálezcem a objevitelem mnoha významných technologií, včetně střídavého napětí, bezdrátového přenosu energie, rotačního magnetického pole, rádiového vysílání, radiografie a dalších. Tesla byla ikonou moderního věku a jeho práce má dlouhotrvající vliv na moderní technologie.

Tesla byl nejstarší synem četníka srbské armády a jeho matka byla chorvatská domácí učitelka. Byl velmi nadaný, což se projevilo jeho schopností pamatovat si a citovat dlouhé pasáže knih, které četl. Tesla se narodil v Chorvatsku a v roce 1884 emigroval do Spojených států, aby pracoval pro Thomasa Edisone.

Tesla byl vynálezcem mnoha významných technologií. Známou technologií, kterou Tesla vynalezl, je střídavé napětí. Tesla pracoval na mnoha projektech, včetně bezdrátového přenosu energie, rotačního magnetického pole, rádiového vysílání a radiografie. Tesla získal mnoho patentů a byl poctěn několika cenami.

Tesla byl silně zapojen do filozofického a spirituálního hnutí, které předpovídalo budoucnost. Tesla věřil, že existuje univerzální síla, která řídí vesmír. Jeho vědecká práce se týkala výzkumu magnetismu, elektřiny a dalších oblastí, které se týkaly jeho filozofie.

Tesla se stal oblíbeným cílem médií a lidí, kteří se zajímali o jeho vynálezy. Tesla byl znám jako záhadný muž, který byl schopen objevovat technologie, které byly před svou dobou.

Tesla zemřel 7. ledna 1943 ve svém domě v New Yorku. Po jeho smrti se množily legendy o tom, co se dělo s jeho pracemi. Dodnes existují různé spekulace o jeho pracích, které by mohly mít důležitý vliv na lidstvo.

Stříbrné mince s Nikola Teslou najdete v naše eshopu

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru