Bank of Russia Stříbrná mince Karelská republika 1 Oz 3 RUB2020 Rusko

Karelská republika

Karelská republika je malá autonomní oblast v severní části Ruska. Je to jedna z nejstarších a nejvíce obývaných oblastí v Rusku. Jeho hlavním městem je Petrohrad, který je největším městem v oblasti a druhým největším městem v celém Rusku.

Karelská republika byla založena v roce 1920 v reakci na bolševickou revoluci v Rusku. Byla představena jako autonomní oblast za účasti několika národností, včetně Finů, Laponců, Švédů a dalších. Na začátku byla republika známá jako „Karelia Autonomous Region“.

V roce 1940 byla oblast připojena k Sovětskému svazu a byla změněna na Karelskou socialistickou sovětskou republiku. V té době se místní obyvatelé snažili vyvinout rozsáhlou autonomii pro oblast, ale bylo to naprosto marné.

V roce 1956 byla Karelská socialistická sovětská republika zrušena a oblast byla přejmenována na Karelskou autonómní sovětskou socialistickou republiku. Autonomie byla znovu zavedena a oblast se stala plně autonomní.

V současné době je Karelská republika jednou z nejvíce obývaných oblastí v Rusku. Jeho hlavní město, Petrohrad, je největším městem v oblasti a druhým největším městem v celém Rusku. Republika je domovem mnoha různých národností a kultur a je také domovem mnoha unikátních přírodních krás.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru